Zakład Doskonalenia Zawodowego w Warszawie ogłasza nabór na Warsztaty Kulinarne podczas których poznasz tajniki kuchni: wegetariańskiej, dietetycznej, amerykańskiej, orientalnej i śródziemnomorskiej.
Planowany termin: listopad/grudzień 2021r.
Czas trwania: 8 godzin.
Cena: 350,00 zł.
Zajęcia odbywać się będą w dniach: środa - czwartek w godz. 16.00-20.00 (4 godz. lekcyjne) albo w weekend - sobota (8 godz. lekcyjnych) w godz. 10.00-18.00.
Chęć udziału można zgłaszać telefonicznie, pod nr tel. 603-372-449 lub mailowo na adres:
1. Warsztat: „Kuchnia wegetariańska”
Zapraszamy osoby, których pasją jest gotowanie i chciałyby uzupełnić wiedzę na temat kuchni wegetariańskiej. Warsztaty adresowane są także do osób, które planują rozpocząć działalność gospodarczą związaną z gastronomią.
Podczas zajęć uzyskasz i poznasz wiele ciekawych wskazówek i recept, które przydadzą się każdemu kucharzowi.
Będziesz dobrze bawić się, testując swoje umiejętności kulinarne.
Do dyspozycji otrzymasz profesjonalne stanowisko robocze wyposażone w niezbędny sprzęt i akcesoria kuchenne oraz wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potraw.
Nauczysz się przygotować:
- „Hummus” z cieciorki z cytryną i kuminem z plackiem pszennym i miętą
- Hiszpańską „Paellę” z warzywami i sosem pomidorowym
- Meksykańskie „Burritos” z fasolą i salsą pomidorową- Kalafiorowe „kuskus” z warzywami nadziewane w pieczone ziemniaki
- Tajski „Pad Thai” z makaronem ryżowym i warzywami
- Hinduską „Samosę” z pieczonym ziemniakiem i groszkiem
Po zakończeniu gotowania będziesz mógł skosztować wszystkiego, co przygotowałeś.
2. Warsztat: „Kuchnia dietetyczna”
Zapraszamy osoby, których pasją jest gotowanie i chciałyby uzupełnić wiedzę na temat kuchni dietetycznej i lekkostrawnej. Warsztaty zainteresują także osoby, które chciałyby zmienić swoje nawyki żywieniowe i nauczyć się przygotować posiłki uboższe kalorycznie, prozdrowotne.W czasie kursu poznasz wiele ciekawych wskazówek i recept, które przydadzą się każdemu kucharzowi.
Podczas zajęć teoretycznych zostaniesz „wprowadzony” do kuchni dietetycznej, poznasz zasady przygotowania potraw, łączenia smaków, charakterystyczne potrawy.
Będziesz dobrze bawić się, testując swoje umiejętności kulinarne.
Do dyspozycji otrzymasz profesjonalne stanowisko robocze wyposażone w niezbędny sprzęt i akcesoria kuchenne oraz wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potraw.
Nauczysz się przygotować:
- Tartę z amarantusem i owocami
- Łososia pieczonego z migdałami i spaghetti cukiniowym na plackach jaglanych
- Gołąbki z kaszą gryczaną w sosie pomidorowym
- Filet z kurczaka faszerowany mozarellą i pomidorem z bazylią
- „Tabulleh” z pietruszki i kaszy Kus-kus
- Pilaf z soczewicą, brokułem i ananasem i plastrami pieczonej wieprzowiny
Po zakończeniu gotowania będziesz mógł skosztować wszystkiego, co przygotowałeś.
3. Warsztat „Kuchnia amerykańska”
Zapraszamy osoby, których pasją jest gotowanie i chciałyby uzupełnić wiedzę na temat kuchni amerykańskiej.Podczas zajęć poznasz wiele ciekawych wskazówek i recept, które przydadzą się każdemu kucharzowi.
Będziesz dobrze bawić się, testując swoje umiejętności kulinarne.
Do dyspozycji otrzymasz profesjonalne stanowisko robocze wyposażone w niezbędny sprzęt i akcesoria kuchenne oraz wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potraw.
Nauczysz się przygotować:
- Burgera wołowego w bułce sezamowej z dodatkami
- Żeberka wieprzowe wolno pieczone w śliwkowym sosie bbq
- „Reuben sandwich”
- kanapka z peklowaną wołowiną
- Meat bolls z boczkiem w aromatycznym sosie kawowym
- Udka z kurczaka po teksańsku faszerowaną papryką
Po zakończeniu gotowania będziesz mógł skosztować wszystkiego, co przygotowałeś.
4. Warsztaty „Kuchnia orientalna”
Zapraszamy osoby, których pasją jest gotowanie i chciałyby uzupełnić wiedzę na temat kuchni orientalnej. Warsztaty zainteresują również osoby, które chciałyby zmienić swoje nawyki żywieniowe. Podczas zajęć poznasz wiele ciekawych wskazówek i recept, które przydadzą się każdemu kucharzowi.
Będziesz dobrze bawić się, testując swoje umiejętności kulinarne.
Do dyspozycji otrzymasz miał profesjonalne stanowisko robocze wyposażone w niezbędny sprzęt i akcesoria kuchenne oraz wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potraw.
Nauczysz się przygotować:
- Sajgonki z mięsem
- Kaczkę słodko-kwaśną
- Indyka orientalnego
- Wieprzowinę po seczuańsku
Po zakończeniu gotowania będziesz mógł skosztować wszystkiego, co przygotowałeś.
5. Warsztaty „Kuchnia śródziemnomorska”
Zapraszamy osoby, których pasją jest gotowanie i chciałyby uzupełnić wiedzę na temat kuchni śródziemnomorskiej.
Warsztaty zainteresują również osoby, które chciałyby zmienić swoje nawyki żywieniowe.
Podczas zajęć poznasz wiele ciekawych wskazówek i recept, które przydadzą się każdemu kucharzowi.
Będziesz dobrze bawić się, testując swoje umiejętności kulinarne.
Do dyspozycji otrzymasz profesjonalne stanowisko robocze wyposażone w niezbędny sprzęt i akcesoria kuchenne oraz wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potraw.
Nauczysz się przygotować:
-„Keftedes” – kotlety wołowe z pieczonym bakłażanem, czosnkiem i sosem tzatzyki
- Kurczaka po cypryjsku faszerowanego ziołami, pomidorami i fetą
- „Paella” hiszpańską z warzywami i owocami morza
- „Kofta” kebaba z wołowiny z przyprawami korzennymi i ziemniakami
- Linguine „Carbonara” z szynką parmeńską
Po zakończeniu gotowania będziesz mógł skosztować wszystkiego, co przygotowałeś.